Döms till fängelse efter våld och hot mot sambo

Mannen stod inför rätta för att ha terroriserat sambon under ett års tid. Men han döms bara för en bråkdel av vad han åtalats för.

ANNONS
|

Den 37-årige mannen åtalades i september för grov kvinnofridskränkning, som skett under ett års tid, bland annat på Orust. I åtalet listade åklagaren åtta punkter med händelser som inträffat från augusti 2017 till augusti 2018. Det handlade om flera fall av våld, hot, ofredanden och skadegörelse som mannen påstods ha utsatt kvinnan för. Åklagaren menade att alla händelser var ett led i en upprepad kränkning av sambon.

LÄS MER:Misstänks för dödshot och misshandel mot sambo

Uddevalla tingsrätt delade inte åklagarens uppfattning. Rätten konstaterar att åtalet till stor del bygger på kvinnans berättelse och att det inte finns mycket som stöder denna. Bland annat då kvinnan inte berättat för någon annan om händelserna, utan i stället ljugit för folk i sin närhet.

ANNONS

Döms för misshandel och hot

Vissa skador har dock dokumenterats och mannen har skickat meddelanden och uttalat hot mot kvinnan som spelats in. I dessa har han bland annat sagt att han skulle dränka henne.

Mannen döms för två fall av misshandel, för olaga hot och ofredande mot kvinnan. Men brotten anses inte vara ett led i en upprepad kränkning och han frias därför från grov kvinnofridskränkning.

Mannen döms till fyra månaders fängelse och till att betala 37 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

ANNONS