Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Det är andra gången som jag är här i samband med mötet i fullmäktige på Orust, säger vakten Hussam Dhary. Mötet hålls på Kulturhuset Kajutan. 

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Efter fylla - vakt i dörren till politiskt möte

  Under kommunfullmäktigemöten på Orust håller på står en ordningsvakt utanför. Detta efter en incident.

  När deltagarna anslöt till kommunfullmäktigemötet på Orust på torsdagskvällen möttes de av en ordningsvakt i dörren. På dagordningen fanns bland annat presentation av utredningen om Henåns skola. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Det är andra gången som jag är här i samband med mötet i fullmäktige på Orust, säger vakten Hussam Dhary från vaktbolaget NOKAS  som stod vid ingången till fullmäktigelokalen. 

  Enligt Ulla Kedbäck (MP) förste vice ordförande i fullmäktige, har detta inte något att göra med redovisningen av Henåns skola utan det beror på en händelse tidigare i höstas.

  – Det som hände var att vi hade problem med berusade personer som kom upp och störde mötet, säger hon. Det handlade om en incident i höstas när en berusad person störde mötet. Då tog vi beslutet att ha ordningsvakt under vintermånaderna. Vi har inte bedömt att det finns något hot mot det här mötet.

  Mötet pågår under hela torsdagskvällen. Under presentationen av Henåns skola och turerna kring den var stämningen lugn i möteslokalen och vakten ska inte ha behövt mota borta någon berusad.