Grannar filmade en man som stal brev ur deras brevlåda. Nu döms mannen. Arkivbild.
Grannar filmade en man som stal brev ur deras brevlåda. Nu döms mannen. Arkivbild.

Gillrade fälla för posttjuvande granne

Två Orustbor undrade varför de aldrig fick de lotter de prenumererade på. Till slut gillrades en fälla och de lyckades filma en granne när han stal deras post.

ANNONS
|

En mani 70-årsåldern döms av Uddevalla tingsrätt för stöld, sedan han blivit påkommen med att stjäla lotter ur sina grannars brevlåda.

Grannarna prenumererade på Miljonlotteriet, men fick inte några lotter. De hade ringt Miljonlotteriet och frågat, som gav besked att de hade skickat lotterna. Grannarna pratade även med posten som sa att de hade lagt lotterna i deras låda.

De misstänkte att mannen i 70-årsåldern hade tagit deras lotter och kom överens med posten om att de skulle få besked precis innan brevet från Miljonlotteriet skulle delas ut. På så sätt kunde grannarna i april i fjol filma när mannen i 70-årsåldern tog upp all post från parets brevlåda och sedan la tillbaka allt utom brevet från Miljonlotteriet.

ANNONS

Mannen själv nekade till stöld och hävdade att han trodde att brevet var hans men att posten lagt det fel. Domstolen kommer dock fram till att mannen var medveten om att brevet inte tillhörde honom och att han uppsåtligen stulit brevet ur brevlådan.

Han döms till villkorlig dom och 30 dagsböter à 140 kronor.

ANNONS