Har chans att bli årets superskapare

På tisdag är det premiär för det nya Tv-programmet Superskaparna där sju deltagare ska göra allt från ovanliga lampor till hundkojor med olika material och en hel del fantasi. Henrick Eriksson, inredare och stylist från Orust, har chans att ta hem titeln.

ANNONS
|

– Det här började med att jag fick en förfrågan om jag var intresserad av att vara med i programmet, säger Henrick Eriksson. Jag tackade ja till erbjudandet och åkte på en provinspelning i Stockholm. Det resulterade i att jag fick vara med i programmet.

Det är sju deltagare från hela Sverige med ett stort intresse för heminredning och pyssel som ska utmanas i olika tävlingar. I varje program testas deltagarnas fantasi och fingerfärdighet i två olika utmaningar. Programmet leds av Marie Serneholt och hon får hjälp av juryn som består av formgivaren Maria Westerberg och inredaren Jonas Sandström.

– Det var kul att spela in programmet och allt fungerade bra, säger Henrick Eriksson. Man tänker inte på att det finns flera kameror när man håller på med olika saker.

ANNONS

Henrick Eriksson är född och uppvuxen i Dalarna och flyttade därifrån när han var 17 år. Intresset för att gör olika saker med händerna har funnits sedan barnsben och han kommer dessutom från en hantverkarfamilj.

– Jag utbildade mig först till skräddare och fick sedan jobb på Hennes och Mauritz. Där jobbade jag med i stort sett allting innan jag fick arbete på ett klädföretag, säger han.

Det var först när han fick jobb på Rörstrand som intresset för heminredning och design tog fart på allvar.

– Jag arbetade allt mer med detta och började också få olika privata uppdrag. Till slut var jag egen företagare på heltid.

Henrick Eriksson har bott flera år i Göteborg men för fyra år sedan flyttade han till Orust och öppnade en inredningsbutik som heter Moltazdesign. Det är också så att han bor deltid i Los Angeles.

– Min sambo kommer därifrån och vi ska bo på Orust och Los Angeles där jag tänker starta likadan affär som den som finns på Orust.

Henrick Eriksson har utfört flera inredningsuppdrag för personer som är kända i hela världen, bland annat skådespelaren Dolph Lundgren.

– Det började med att Dolph Lundgren lämnade över nycklarna till mig och gav mig fria händer att göra om hans lägenhet. Uppdraget tog cirka tre månader. Minns att jag flyttade en vägg tio centimeter bara för att jag tyckte att det behövdes. Lundgren är en trevlig och sympatisk person och han var nöjd över min insats.

ANNONS

Henrick Eriksson

Ålder: 45 år.

Yrke: Inredare, stylist, föreläsare och företagare.

Civilstånd: Sambo.

Bostadsort: Orust och Los Angeles.

Aktuell: En av sju deltagare i TV 7:s satsning Superskaparna.

Intresse: Arbeta med inredning.

Favoritprogram på TV: Hela Sverige bakar.

Favoriträtt: Mammas dillkött.

ANNONS