Hamnen i Henån kan komma att drivas i privat regi redan till sommaren.
Hamnen i Henån kan komma att drivas i privat regi redan till sommaren.

Henåns hamn kan drivas privat i sommar

Den här sommaren kan driften av hamnen och parkering för husbilar komma at drivas i privat regi i Henån. Det hela handlar om ett pilotprojekt där flera hamnar kan komma att drivas i privat regi.

ANNONS
|

Den här frågan togs först upp i en motion som skrivits av Fredrik Stengafvel (SD). Han föreslog i början av 2015 en nedläggning av gästhamnarna i Edshultshall och Stocken och att kommunen ska ställa ett rimligt krav på avkastning för gästhamnarna och ta fram kalkyler när det gäller framtida underhåll av bryggor, kajer, hamnområde och byggnader.

Det hela resulterade i ett beslut i fullmäktige drygt ett år senare att utreda alternativa driftsformer för hamnarna i Henån, Edshultshall, Hälleviksstrand och Stocken. när Utskottet för samhällsutveckling fick ärendet på sitt bord togs beslut att ta fram et koncept för gästhamnar och ställplatser för husbilar i samtliga hamnar.

ANNONS

Ärendet har kommit så långt att kommunstyrelsen som pilotprojekt väntas besluta att det ska göras en upphandling av driften av gästhamnen i Henån och för parkering av husbilar i närheten.

ANNONS