Henrick vann Superskaparna

Inredaren Henrick Eriksson blev Sveriges första superskapare. I tisdags vann Orustbon finalen i tv-programmet där deltagarnas kreativitet ställts på hårda prov.

ANNONS
|

– Det kändes fantastiskt, jag är positivt överraskad, säger Henrick Eriksson själv om vinsten i tv-programmet Superskaparna.

Programmet hade premiär på Sjuan i slutet av februari och inredaren från Orust var en av sju deltagare. De fick ge prov på sin kreativa förmåga och bedömas av en jury i en utslagstävling tills bara en återstod. Henrick Eriksson fick kämpa hårt för att hålla sig kvar i tävlingen.

– Det var jobbigt, man gör sitt yttersta för att visa framfötterna. Har man gett sig in i leken vill man ju göra så bra som möjligt. Ibland låste det sig i skallen, man blev bara tom.

ANNONS

Men när sista programmet sändes i tisdags stod han som segrare. Bland annat tillverkade han en taklampa av kork och en pall gjord av en resväska. Hans personliga historieberättande, hans bredd i teknik och materialval, hans distinkta smak och hans förmåga att bjuda in alla till sin egen personliga berättelse var det som gjorde honom till en vinnare ansåg tävlingsjuryn.

Var deltagandet i programmet en rolig upplevelse?

– Absolut. Även om det är jätte, jättestressig så är det fantastiskt roligt. Vi som deltog blev oerhört goda vänner allihop. Även om vi tävlat har vi stöttat varandra.

Hur blir du när du ställs inför den här typen av uppgifter i en tävling?

– Väldigt fokuserad. Jag är absolut en tävlingsmänniska. Men mitt motto var att ha kul hela tiden.

Hur kom du in på det här spåret med inredning och design?

– Jag har alltid hållit på sedan jag var barn, alltid jobbat med något kreativt. Färg och form. I dag är det inredning jag tycker är roligast, eftersom jag jobbar med inredning. Jag har butik och kontor i Henån. Jag är egentligen skräddare i botten.

Hur ska du fira segern?

– Vi ska festa här i helgen, ha party i butiken. De övriga deltagarna är inte med den här gången men de kommer i sommar.

ANNONS
ANNONS