Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Invigning av nybyggda förskolan

Nu är bygget av Bagarevägens förskola i Henån äntligen klart och i onsdags uppmärksammades detta med en invigning som firades av såväl barn som personal.

Kommunalrådet Kerstin Gadde (S) var den som fick äran att inleda invigningen. Efter ett kort tal höjde hon saxen i skyn och klippte därefter det blågula bandet och därmed var Bagarevägens förskola invigd. Den nya förskolan är byggd i en solfjäderform med tre vingar. I varje vinge samsas två grupper, en med yngre barn och en med de äldre barnen.

– Avdelningarna är utformade för ett nära samarbete då man delar på kök, toaletter och skötrum, säger Anita Thorstensson-Dahlberg som är förskolechef.

Hon påpekar att det i dag får plats drygt 110 barn i åldrarna ett till fem år på skolan. Sammanlagt har de fem avdelningar: Marängen, Lanternan, Frallan, Kringlan och Limpan. Limpan är en resursavdelning och utöver dagverksamheten har de även en dygnet runt öppen avdelning för barn mellan ett och tolv år.

Efter invigningen bjöds barnen på fruktbuffé och det var en glad och nöjd förskolechef som pratade med Bohusläningen efteråt.

– Äntligen får barnen flytta in i sina nya och fina lokaler.

Bagarevägens förskola kom på tal redan 2012 när man fick in klagomål på dålig luft i framför allt en av avdelningarna. En undersökning gjordes och det konstaterades snabbt att det fanns mögel i golvet. Detta ledde sedan till att skolan tvingades rivas eftersom man hittade mögel i flera avdelningar. Barnen har därefter fått hålla till i moduler.

Men i mars 2015 inleddes byggnadsarbetet och i juni stod skolan färdig att användas. I dag är Anita Thorstensson-Dahlberg inte orolig för att problemet med mögel ska uppstå igen.

– Nej, jag är inte orolig. Vårt inflyttningsdatum blev till och med framskjutet eftersom man ville vara säker på att allting var gjort ordentligt.

MEST LÄST