Jessica räddade vilsen tumlare

Det är inte bara båtar som går på grund. En vilsen tumlare kan också göra det. Tur då att Jessica Skantze, 20 år, kom till undsättning.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på söndagen som Jessica och hennes mamma kom körande mot Mollösund där de bor. I en vik strax innan samhället såg att det var något som var fel ute i vattnet, och stannade bilen.

–Det var en tumlare som gått på grund och fastnat. Jag slängde av mig skorna och gick ut i vattnet. Det är ganska grunt och lerigt just där och det finns kvicksand. När jag kom nära började den sprattla, för den var rädd förstås. Så jag klappade den så att den skulle lugna ner sig, berättar Jessica.

Och det gjorde susen. Tumlaren låg på magen, men var vänd åt fel håll så Jessica försökte vända på den genom att lyfta upp den ungefär en meter stora vilsna tumlaren.

ANNONS

–Det gick till slut och den simmade först ut och sen inåt igen, så höll den på och jag gick längs strandkanten och försökte få den att simma ut. Till slut simmade den iväg och då var det även några i en båt som hade koll, säger Jessica.

Till vardags säljer hon fisk i familjens fiskaffär i Mollösund, Larssons fisk.

–Ja, så jag håller bara på med döda fiskar i vanliga fall. Det här var något annat lite häftigare, jag har aldrig varit så nära en tumlare förut. Och det känns bra i hjärtat när tumlaren simmade sin väg igen. Nu hoppas jag att den inte kommer tillbaka, säger Jessica, som kommer att stå bakom fiskdisken i morgon måndag igen.

ANNONS