Moderaterna på Orust möblerar om igen i partiets styrelse. Arkivbild. 
Moderaterna på Orust möblerar om igen i partiets styrelse. Arkivbild. 

Kent Kihl uppmanas ta timeout

I februari tillträdde Kent Kihl som ordförande för Moderaterna på Orust. Nu har styrelsen och han själv bestämt att han ska ta en timeout från sin post.

ANNONS
|

Det var Lokaltidningen STO som var först med att rapporterade om att Kent Kihl, ordförande för Moderaterna på Orust, uppmanats att ta timeout från sin post. Det beslutades på ett extra styrelsemöte under förra veckan och det var styrelsen som tillsammans med Kent Kihl tog beslutet.

I februari i år utsågs Kent Kihl som ny ordförande för Moderaterna på Orust. Han tog då över efter Anders Hygrell som valde att lämna på grund av jobb.

– Det är väl alltid så att jag varit intresserad av politik och nu har jag tid över att ägna mig åt detta, sa Kent Kihl då. Men nu gör han samma sak som sin partikamrat. Orsaken är enligt Hans Pettersson, oppositionsråd, att han nu vill fokusera på sina egna privata affärer.

ANNONS

– Styrelsen diskuterade detta tillsammans med Kent och de ansåg att det var lämpligt att han får fortsätta med sina privata affärer. Det har alltså inte med något annat att göra. Det är däremot oklart hur länge timeouten kommer att gälla, säger han.

Styrelsen har med anledning av detta nu valt att Hans Pettersson tillsammans med Robert Larsson, både styrelsemedlemmar för moderaterna på Orust, ska föra partiets talan.

Bohusläningen har sökt Kent Kihl för en kommentar, men utan resultat.

ANNONS