Musikeleverna laddade upp inför konsert

I fjol fyllde musikskolan på Orust 50 år. Nu fortsätter firandet med två konserter på Orust och i Uddevalla där musikelever från Färgelanda, Lysekil, Orust och Uddevalla, FLOU, spelar låtar från och med anknytning till år 1966.

ANNONS
|

Det är söndag och klockan är strax efter 13.00.Musikelever från Färgelanda, Lysekil, Orust och Uddevalla fortsätter att droppa in allt eftersom, i musikskolans sal i Uddevalla. Här har musikeleverna repat låtar hela förmiddagen, för att se till att allting sitter som det ska. Låtar som Wouldn´t It Be Nice, Satisfaction och många fler har övats in.

Nu på eftermiddagen har sångerskorna och sångarna också kommit in i salen, och det är nu som allting verkligen måste klaffa. Fioler, trumpeter, tromboner och saxofoner ska överensstämma med sången.

Och detta är bara några av instrumenten som är här i dag. Även gitarr, klarinett, piano och blockflöjt finns här denna söndag. Det som eleverna övar inför är den kommande konserten Perfect Blend Made in 1966.

ANNONS

– Det är en konsert med musik som på något vis har anknytning till 1966. Varför vi har valt just den musiken är för att det var året som vi, Orust musikskola, startade. Detta är en del av 50-års firandet som vi hadeförra året, säger musikläraren Tommy Flodström från Orust.

Tommy Flodström är dirigent, det är alltså han som ska leda körerna så att de arbetar som en enhet. Det är ett tufft jobb med över 60 elever och även lärare med olika instrument.

– Men det är jätteroligt och vi ser verkligen fram emot detta, säger han.

En annan som också har goda erfarenheter från liknande konserter är Helen Stark, som är lärare på musikskolan i Lysekil. Kommunöverskridande orkester som det också kallas började redan 2008 med Lysekil och Färgelandas musikskolor. Detta utvecklades sedan med att Orust musikskola kom in i bilden och nu har också Uddevallas musikskola hakat på.

– Det är kul att det är sådan blandad grupp. Musikelever i olika åldrar från högstadiet till gymnasiet och som alla tycker om olika sorts musik. Vi har några som spelar saxofon och andra som spelar fiol, säger hon.

Det hon tycker är spännande är det faktum att det är en musikgenre som ungdomarna vanligtvis inte lyssnar på.

ANNONS

– Nu har vi övat på det och det kommer bli väldigt bra på både tisdag och nästa vecka, säger hon.

För nu är det bara två dagarkvar innan den första konserten går av stapeln. Den arrangeras i Ängås skolas aula, på Orust. En vecka senare är det dags för nästa i Uddevalla Folkets hus.

ANNONS