Båtavgifterna ändras. Nästa år justeras avgifterna i gästhamnar och båtplatser i Orust kommun.
Båtavgifterna ändras. Nästa år justeras avgifterna i gästhamnar och båtplatser i Orust kommun.

Ny typ av båttaxor föreslås på Orust

Taxorna för gästhamnar och fasta båtplatser i Orust kommun kommer att ändras nästa år. En förändring blir att kostnader för el, dusch och toalett i fotsättningen ska ingå i den taxa som betalas i gästhamnarna.

ANNONS
|

– Det är många som i en enkät framfört önskemål att allt ska ingå i den avgift som betalas i hamnarna, säger Björn Martinsson, chef för den affärsdrivande verksamheten på Orust. Det är något som vi tagit intryck av när det gäller det gäller förslaget till nya avgifter som ska tas ut nästa sommar.

Förändringen innebär att avgiften blir några procent högre för de båtägare som inte använder el eller dusch i gästhamnarna.

För övriga besökare handlar det om marginella höjningar. Några andra förändringar är att det kommer att bli viss justering när det gäller vilka veckor som ska vara låg, mellan och högsäsong nästa år, något som påverkar avgiften i hamnarna.

ANNONS

– Det blir något fler veckor när det är högsäsong under 2017, säger Björn Martinsson.

Två andra ändringar är att båtar upp till 13 meter får samma avgift och att det blir möjligt att lösa en biljett för dagsbesök i gästhamnarna.

Även kostnaderna för de som har fasta båtplatser i Orust kommun ska justeras, det handlar om 1250 båtplatser. Kostnaderna för de som har båtplatser med så kallad Y-bom kommer att öka med fem procent. Kostnaden för de båtar som har annan typ av förtöjning väntas öka med tio procent.

– Anledningen till att avgiften för de båtplatser som saknar Y-bom är högre är att vi vill minska skillnaderna mellan de olika båtplatserna.

Det är fullmäktige på Orust som har sista ordet när det gäller de nya hamnavgifterna.

ANNONS