Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

20180102.jpg

Personbil har voltat av väg

En personbil voltade i närheten av Göksäter. Bilen började sedan brinna, medan föraren var kvar i bilen.

Det var strax före klockan sju på tisdagsmorgonen som händelsen inträffade. En personbil voltade av vägen på länsväg 740 mellan Göksäter och Röra.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Därefter började bilen också brinna och föraren kunde inte ta sig ur fordonet på egen hand. Andra bilister som såg olyckan stannade för att hjälpa till. 

— Privatpersoner började släcka branden. Det var väldigt strongt gjort, berättar Marcus Larsson på räddningstjänsten på Orust.

När räddningstjänsten var på plats fick de släcka bilen samtidigt som de fick ta ut föraren som satt fast inne i fordonet. Strax före klockan åtta var branden släckt och föraren ute ur bilen. En ambulanshelikopter som hade skickats till platsen körde därefter föraren till Näl.

Enligt polisen är föraren mycket allvarligt skadad, men han är vid liv. Bilen har efter händelsen tagits i beslag av polis för en teknisk undersökning.

Vid 21-tiden på tisdagen berättar polisens presstalesman, Tommy Nyman, att mannen som är i 45-årsåldern har förts med ambulansflyg till brännskadeenheten vid Linköpings universitetssjukhus. Sjukhuset är det främsta i Sverige dit alla med mycket svåra brännskador förs.

- Det är den senaste uppdateringen jag har om mannen, säger Tommy Nyman.

MEST LÄST