Restaurang ny satsning i handelsträdgård på Orust

Först skulle det bli ett café i handelsträdgården. Men det blev en restaurang med fullständiga rättigheter. Detta är en del i satsningen på att utveckla Orust blommor där det finns en handelsträdgård, ett pelargonmuseum och planer på att starta ett bed and breakfast.

ANNONS
|

– När jag besökte den här handelsträdgården första gången förstod jag direkt vilka möjligheter det fanns när det gäller att utveckla verksamheten, säger Mia Björk Nilsson.

Det är hon och väninnan Sofia Dannestam som sedan i oktober förra året driver Orust blommor i Kårehogen i närheten av Ellös. De har båda en bakgrund som företagare inom bland annat it och modeindustrin.

Efter första besöket på Orust blommor för ett par år sedan började de två väninnorna prata om att köpa och utveckla handelsträdgården. De pratade om detta så ofta att deras män till slut tröttnade och bad dem att åka till Orust och ta reda på om handelsträdgården var till salu.

ANNONS

– Vi gjorde detta och fick ett positivt besked, säger Mia Björk Nilsson.

Arbetet med att bygga om och till satte igång i oktober och först var det meningen att det skulle bli ett litet café vid ingången till handelsträdgården.

– Men vi bestämde oss snart för att satsa på en restaurang, säger Sofia Dannestam.

De tycker båda att de har fått bra hjälp av kommunen och för två veckor sedan fick de tillstånd att servera alkohol.

Numera finns möjlighet att äta dagens lunch på handelsträdgården. Det ordnas också olika typer av aktiviteter på vissa kvällar och helger. Det finns planer på Quizkvällar och trubaduraftnar. Kocken Kirvete Fababer har fullt upp i köket och mer personal håller på att anställas. Ett Bed and breakfest och möjligheter att ta emot brudpar är något som planeras på lite längre sikt.

I dag finns det ett tiotal anställda på Orust handelsträdgård. Arbetet inför sommaren har inletts på allvar. Butiken är öppen trots att olika renoveringsarbeten pågår för fullt.

– Vi har redan 120 bokade bussresor som har bokat in ett besök på pelargonmuseum, säger Mia Björk Nilsson, som hoppas på många besökare till sommaren.

ANNONS