Klart för utbyggnad. Sjöräddningen behöver en ny station på Käringön. Nu ser det ut som om planerna kan genomföras.
Klart för utbyggnad. Sjöräddningen behöver en ny station på Käringön. Nu ser det ut som om planerna kan genomföras.

Sjöräddningen får bygga ny station på Käringön

Nu har ytterligare ett viktigt steg tagits när det gäller Sjöräddningens planer på att uppföra en ny station i hamnen på Käringön. Nu har fullmäktige i Orust sagt ja till att ändra nuvarande detaljplan och godkänna ett nytt exploateringsavtal med kommunen.

ANNONS
|

– Det känns bra att vi äntligen lyckats driva frågan så här långt, säger Christer Hellekant (MP) i ett inlägg i fullmäktige.

Det var bara ett par inlägg i fullmäktige när de två frågorna skulle upp till politisk behandling i torsdags kväll. Bakgrunden till att den här frågan har hamnat i fullmäktige är att Sjöräddningen på Käringön behöver en ny stationsbyggnad och en bod som uppfyller de behov som finns.

Ingen större debatt

Det framtagna förslaget om ett nytt exploateringsavtal och en ny detaljplan klubbades igenom utan någon större debatt. Inga Göransson (C) tyckte det var bra att frågan äntligen skulle avgöras och yrkade på bifall.

ANNONS

Planändringen är nödvändig för att det ska kunna byggas en ny station i hamnen i Käringön för det arbete som bedrivs med sjösäkerhet i området.

ANNONS