Tre nya Leaderprojekt har inletts på Orust, bland annat et lokalt mejeri.
Tre nya Leaderprojekt har inletts på Orust, bland annat et lokalt mejeri.

Utreder mejeri på Orust

Stöd från EU innebär att tre nya projekt kan starta på Orust. Projekten handlar om att undersöka förutsättningarna på ett lokalt mejeri på Orust, en satsning på förnybara projekt i samarbete med lokala företag och ett samarbete mellan krögare och södra Bohusläns turism.

ANNONS
|

Den här satsningen ingår det stöd som EU betalat ut sedan början av 90-talet och som syftar till att utveckla landsbygden på olika sätt. Stödet bygger på att man inom ett område går samman och tar fram en plan för hur olika projekt på landsbygden ska kunna drivas.

Tre nya Leaderprojekt har inletts på Orust. Möjligheterna att starta ett lokalt mejeri ska undersökas i en förstudie och satsningen körs i samarbete mellan Orust mat, Lantbrukarnas riksförbund och Orusts kretsloppsakademi.

Förnybara investeringar och hur dessa produkter ska kunna erbjudas på ett bra sätt i samarbete med de lokala företagare är ett annat projekt som startat. dessutom ska möjligheterna till samarbete mellan lokala krögare och södra Bohusläns turism undersökas närmare.

ANNONS
ANNONS