Polisen vill ha fler tips om Näsingemannen

Polisen vill ha nya tips från allmänheten för att lösa fallet med "Näsingemannen", vars skelett hittades på en äng i Näsinge för tre år sedan.

ANNONS
|

Det var för tre år sedan som en Näsingebo gjorde den makabra upptäckten - en dödskalle som låg på ängen bredvid hennes bostad. Polisen spärrade av området och hittade så småningom ett nästan fullständigt skelett på ängen.

Skelettet ska ha legat på ängen allt i från några månader upp till några år. Polisen utreder det hela som ett mordfall.

För ungefär ett år sedan gick polisen ut med en rekonstruerad bild av mannens utseende, en så kallad fantombild, och uppmanade allmänheten att höra av sig om de kände igen mannen på bilden.

Bilden är, via Interpol, utskickad till polismyndigheter över hela världen. Ett år senare har polisen fått in 10-15 tips - men inget man har kunnat gå vidare med..

ANNONS

- Vi har fått alltifrån namnförslag till tips på var mannen kommit ifrån. Men det har tyvärr inte gett oss en identitet på mannen, vi har inte kunnat gå vidare med de här tipsen, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Vad hoppas ni på för typ av tips?

- Det vore väldigt glädjande om någon hörde av sig med tips som gör att vi kan fastställa mannens identitet. Det är jättesvårt att jobba med det här så länge vi inte vet vem mannen är. Får vi hans identitet kan vi gå vidare och titta på hans anhöriga, bekanta, vilka kretsar han rört sig i och så vidare.

Mannen är enligt polisens forensiska experter född 1972 och av östeuropeiskt ursprung.

- Att vi tror att han är från Östeuropa baserar vi på en lagning i en av tänderna, det är rättsodontologerna som gjort den undersökningen och har kunnat spåra den typen av lagning geografiskt, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har kollat alla som är efterlysta här i Sverige, även utländska medborgare, och personer som är försvunna.Men har inte fått någon träff.

- DNA-profilen ligger ute och det sker sökningar på den med jämna mellanrum, säger Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS

Hur är din förhoppning att fallet ska lösas?

- Jag hoppas verkligen att vi kan lösa detta fall. Det måste finnas anhöriga, det har alltid en människa, så det måste finnas någon någonstans i världen som vet vem detta är.

ANNONS