Oldsbergs storaffär på Orust

Ett Göteborgspar i 30-årsåldern som numera bor i USA, betalade närmare 8,5 miljoner för Ingvar Oldsbergs hus utanför Henån.

ANNONS
|

– Ja, han fick nästan det han begärde för huset, som ju ligger exklusivt på en egen halvö, säger mäklaren Lennart Thomsen på Svensk Fastighetsförmedling i Henån.

Han och köparna, som önskar vara anonyma så länge, gjorde upp affären helt nyligen. Då hade egendomen varit till salu hos olika mäklare under tio år.

– Oldsberg ville ha en värdering i höstas och då stod det klart att han ville sälja. Flera har visat intresse, men USA-paret har varit ganska angelägna.

Huset ligger på en 5 hektar stor halvö. Men villan är avstyckad och säljs med 3445 kvadratmeter tomt, brygga och sjöbod, samt en gäststuga med egen uteplats.

ANNONS

Villan byggdes redan 1927 men har byggts om och till genom åren och har i dag fem rum och kök på totalt 125 kvadratmeter.

LÄS MER: Nu säljer Oldsberg sitt drömhus på Orust

Ingvar Oldsberg köpte fastigheten 1993 och lät anlägga också en tennisbana, där han flera gånger arrangerat tävlingar med kändisar, till minne av sin allt för tidigt avlidne broder.

– Tennisbanan och ett kansli är avstyckade för sig och ska säljas separat. Sedan äger ju Ingvar också resten av halvön. Men vad som ska hända med den är inte klart i dagsläget, säger Lennart Thomsen.

– Det fanns en förhoppning om att kunna stycka av och sälja tomter där. Men med det utökade strandskyddet (300 meter), kan detta vara problematiskt.

ANNONS