Sixten Söderström avslöjade att båten fått sitt namn efter hustrun Karin. I mitten Ronny Malm, Sjöräddningssällskapet Smögen.
Sixten Söderström avslöjade att båten fått sitt namn efter hustrun Karin. I mitten Ronny Malm, Sjöräddningssällskapet Smögen.

Sjöräddningen har fått ny båt

Tack vare en donation har räddningsstationen på Smögen nu blivit komplett med en Rescue runner.

ANNONS
|

Sju av de aktiva medlemmarna i Sjöräddningssällskapet med stationstillhörighet på Smögen, minst en i varje jourgrupp, har hittills fått gå tvådagarsutbildningen på Käringön i att köra den lilla sjöfarkosten. En skoterliknande båt som tar sig fram på de mest omöjliga ställen.

– Den kommer till precis överallt. Man kan till och med köra upp på land. Nackdelen är att det inte går att ta så många med den, säger Christian Gustafsson, som tillsammans med kollegan Tony Karlsson genomförde en enkel demonstration för åskådarna.

Det var för ganska exakt ett år sedan, den 12 maj 2008, som Sixten Söderberg besökte stationen och överlämnade en donation som skulle gå till inköp av en Rescue runner.

ANNONS

– Havet ligger oss varmt om hjärtat, förklarar hustun Karin Söderberg som fått ge namn åt nytillskottet.

– Vi ville bidra och komplettera stationen eftersom de inte hade någon Rescue runner, fortsätter hon.

Det är Ronny Malm, uppsyningsman, naturligtvis glad för.

– Sedan tidigare hade vi en 12-meters båt, en 8-meters och en miljöpråm. Med denna Rescue runner blir det komplett. Fantastiskt när privatpersoner bidrar på det sättet, säger han.

Konstruktör: Sjöräddningssällskapet och Fredrik Falkman

Byggkostnad: 350 000 kronor

Längd: 3,6 meter

Aggregat: Vattenjet

Effekt: 140 hästkrafter

Fart: 34 knop

Djupgående: 0,2 meter

Källa: www.ssrs.se

ANNONS