En trafikolycka med dödlig utgång inträffade utanför Hunnebostrand på fredagskvällen. Arkivbild. Foto: Olof Ohlsson
En trafikolycka med dödlig utgång inträffade utanför Hunnebostrand på fredagskvällen. Arkivbild. Foto: Olof Ohlsson

Sportbil av vägen - ung man avled

En sportbil av typ cabriolet körde av vägen utanför Hunnebostrand under fredagskvällen. Föraren skadades svårt och avled på plats.

ANNONS
|

Olyckan inträffade 22:30 på länsväg 174, vid Ulebergshamn norr om Hunnebostrand. En bil körde av vägen och in i ett träd. Enligt polisens presstjänst ska föraren ha slungats ur bilen och han avled på plats.

En taxichaufför som kom på plats strax efter såg bilen och slog larm. En polisbil fanns också i närheten varför man snabbt kunde vara på plats.

- De försökte hjälpa honom med hjärt- och lungräddningpå plats. Sen kom ambulansen. Men han avled på plats, säger Thomas Sjöberg, inre befäl på polisen i Uddevalla.

Förarenvar en man född 1993 från Sotenäs.Anhöriga har underrättats. Hur olyckan har gått till kan inte polisen svara på.

ANNONS

Tony Åsberg varräddningstjänstensinsatsledare på platsen. - Bilen har färdats i hög fart och kört av vägen, över diket och en bra bit in i skogen, säger han.

Sträckan där det inträffade är inte särskilt olycksdrabbad, säger Tony Åsberg, meneftersom det är en lång svag böj på vägen inbjuder den till att köra fortare än de 70kilometer i timmen som är tillåtna.

- Det har gått fortare än 70, så mycket kan jag säga.

Bilen som mannen färdades i var en liten sportbil av typ cabriolet.

- Än vet vi inte varför, om han har kört för fort eller något annat. Ärendet kommer att lämnas över till trafikpolisen för utredning, säger Thomas Sjöberg.

ANNONS