Matfestivalen är ett populärt inslag i Färgelanda och besökarantalet har ökat de senaste åren. I år satsar kommunen vidare med melloartisten Linda Bengtzing på scen.
Matfestivalen är ett populärt inslag i Färgelanda och besökarantalet har ökat de senaste åren. I år satsar kommunen vidare med melloartisten Linda Bengtzing på scen. Bild: Cia Wedberg / Kent Eng

Stjärnglans under årets matfestival

I kväll bjuds det på mat från världen över när Världens Jul arrangeras i Färgelanda Sporthall. På scenen kommer dessutom schlagerstjärnan Linda Bengtzing stå för underhållningen.

ANNONS

Med några dagar kvar till självaste julafton bjuder Färgelanda kommun återigen in till matfestivalen Världens Jul under onsdagskvällen.

Arrangemanget är i grunden ett integrationsprojekt och samorganiseras av kultur- och fritidsförvaltningen, SFI och integrationskontoret.

– Vi vill erbjuda detta som en guldkant i tillvaron där alla är välkomna. Det är gratis dryck, mat och underhållning. I grunden handlar det om integration där vi vill skapa en mötesplats där alla kan komma samman och träffas, säger Thomas Lassehag, chef kultur- och fritidsförvaltningen.

Schlagerstjärna står för underhållningen

Sporthallen kommer fyllas med maträtter från världen över som besökarna kommer få möjligheten att smaka på. Dessutom blir det underhållning i form av melloartisten Linda Bengtzing.

ANNONS

– Vi växlade upp storleken på tillställningen förra året när vi bytte lokal till sporthallen och hade Sean Banan här. Vi ville hålla kvar i temat och det känns väldigt roligt att vi kan presentera Linda Bengtzing, säger han.

Musiken kommer att livespelas med Ljungskilebon Magnus Sjöqvist som kapellmästare.

Ett annat inslag som återvänder från förra året är jultomtens närvaro. Han kommer finnas på plats för att ta emot barnens önskningar.

Matfestivalen är ett populärt inslag i Färgelanda och besökarantalet har ökat de senaste åren. I år satsar kommunen vidare med melloartisten Linda Bengtzing på scen.

ANNONS