Motorbåten som brann utanför Hållö under onsdagsförmiddagen. Inga personer ska ha befunnit sig på båten.
Motorbåten som brann utanför Hållö under onsdagsförmiddagen. Inga personer ska ha befunnit sig på båten. Bild: Privat

Båtbrand utanför Smögen

En motorbåt fattade eld i Hållö hamn under förmiddagen. Ägarna misstänker ett elfel.

ANNONS
|

SOS Alarm fick ett samtal vid 11-tiden om en brinnande båt utanför Hållö. Det var personal på vandrarhemmet Utpost Hållö som märkt att det brann i hamnen. Det visade sig vara vandrarhemmets egna motorbåt som hade fattat eld.

– När vi kom ner så var den övertänd i aktern. Det blir bara skrot kvar av den, säger vandrarhemmets föreståndare Kenneth Thuresson.

Det ska inte ha varit någon person på båten, utan Kenneth Thuresson misstänker att det är ett elfel som ligger bakom branden.

– Eftersom det brann så i aktern är det antagligen ett elfel som har skett när båtens batteri har laddats, säger han.

ANNONS

Båten var förtöjd vid vandrarhemmets brygga. Personalen lyckades släppa ut båten på havet innan branden spred sig. Intill var en annan båt förtöjd, men eftersom branden upptäcktes tidigt, hann ägaren flytta den innan den tog skada.

Efter en gemensam insats av Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet, lotsbåt och brandkåren kunde branden släckas och båten lotsades till Smögen. Enligt Kustbevakningens ledningscentral utfördes den sista släckningen under kontrollerade former uppe på land cirka 13:20.

Båten ska nästan ha varit helt utbrunnen och det ska inte ha funnits något kvar av hytten. Däremot hade båten inte läckt någon diesel, trots att den var fylld med närmare 300 liter. Därmed blev det inga större miljöskador av branden.

ANNONS