Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En man blev av med körkortet och misstänks för grovt rattfylleri efter en biltur i Kungshamn. Foto: Gunnar Lundmark/SvD/TT
En man blev av med körkortet och misstänks för grovt rattfylleri efter en biltur i Kungshamn. Foto: Gunnar Lundmark/SvD/TT

Berusad bilförare stoppades av vittnen

Flera personer reagerade när en påtagligt berusad man stannade sin bil utanför Systembolaget.

Det var vid lunchtid på lördagen som en bil stannade på en parkering utanför Systembolaget i Kungshamn. Flera personer såg mannen och reagerade på att han vinglat och uppträtt berusat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Mannen gick in i butiken, men där nekades han att handla på grund av att han var för berusad. När han kom ut igen och skulle köra därifrån stoppades han.

- Han gick in för att handla och när han skulle köra därifrån så var det rådiga vittnen som ingrep och lyckades stoppa honom innan han lyckades köra. De tog nycklarna, berättar Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Polisen kom sedan och tog med sig mannen till polisstationen i Uddevalla, där han fick blåsa. Han misstänks nu för grovt rattfylleri och polisen tog hans körkort. Mannen var dessutom såpass berusad att han fick stanna kvar hos polisen för tillnyktring.

MEST LÄST