Gästcampare. Familjen Noord , fr v Margareta, Lasse, Bosse (Olsson), Lise, Svenne, Bettan och Olle.
Gästcampare. Familjen Noord , fr v Margareta, Lasse, Bosse (Olsson), Lise, Svenne, Bettan och Olle.

Campinglivet vid Ragnerudssjön

Visst kan kustfolk dras till sötvatten och insjöbad. För familjen Noord är Ragnerudssjöns camping ett måste. – Härlig miljö och fin natur, säger Margareta Noord från Stenungsund.

ANNONS
|

I Ragnerud möter hon släktingar varje sommar. De flesta kommer ifrån Uddevalla. På torsdagskvällen var Ragnerudssjöns camping belagd till två tredjedelar.

– VI har haft en bra sommar hittills, med många gäster. Så har det sett ut de senaste åren. Ganska många är långliggare på campingen, vilket medför att vi vissa dagar blir fullbelagda, säger Irene Örtengren som drivit campingen sedan 1984.

Tillsammans med dottern och hennes man driver hon rörelsen, som innefattar restaurang, butik, badplats, camping och stuguthyrning.

Hit hittar också tyskar, danskar och norrmän.

– Vi har gäster även ifrån Schweiz och Belgien. Men lite kul är det också att kustbor från Bohuslän hittar hit. Vid midsommar i år hade vi riktig många gäster ifrån Hunnebostrand, berättar Irene Örtengren.

ANNONS

Familjen Noord låter lyrisk när den beskriver livet vid Ragnerudssjön. Bettan, Svenne, Lise, Bosse och Olle bor annars i Uddevalla och har naturligtvis prövat camping också utmed bohuskusten.

Men numera får husvagnen stå här vid sjökanten under hela sommaren.

– Lugnet ger harmoni, säger Margareta Noord.

Lite längre bort sitter andra campare och rensar blåbär som de plockat i närheten. Ute på sjön sitter några ungdomar i en liten båt och metar. I restauranger serveras färska räkor. De är förvisso hämtade på kusten.

ANNONS