Här snackar vi fiskelycka

Per Kjellström brukar fiska någon gång om året. Och gärna tillsammans med gode vännen Stefan Blomgren. Tisdagens fiskelycka hade ingen av dem kunnat förutse.

ANNONS
|

Per Kjellström från Trollhättan är varken yrkesfiskare eller någon som fiskar speciellt ofta. Men någon gång om året ser han och hans gode vän Stefan Blomgren till att ses för att ta en tur ut på havet i den sistnämndes båt.

- Stefan är en riktig fiskefantast, konstaterar Per Kjellström.

På tisdagen förberedde sig vännerna för en heldag ute till havs. Vid 14-tiden befann de sig ute på Skagerack, väster om Väderöarna. Då nappade det i Per Kjellströms kastspö.

Men det var inte vilket napp som helst. Det förstod både Per och Stefan ganska snabbt.

Det handlade nämligen om en riktig bjässe till hälleflundra.

ANNONS

Efter tre rus ner till havet, de två första till 60 meters djup och det sista till hela 160 meter, och en och en halv timmes hårt arbete fick Per Kjellström upp dyrgripen som visade sig väga hela 50 kilo.

- Det ska vara den tredje största hälleflundran som har fångats i Sverige, konstaterar de båda vännerna nöjt.

Utmattade men lyckliga tog sig fiskarna in till hamn igen. Det var knappt att de kunde baxa ur bjässen från båten och upptill land. Hälleflundran ser nästan lika lång ut som en fullvuxen man.

Och vad gör man med en sådan här stor fisk, kan den ens vara god att äta?

Stefan Blomgren svarar utan att tveka.

- De är jättefina att äta när de är i den här storleken. Man filear den och äter den i goda vänners lag. Det är verkligen en raritet att få göra.

Storfiskaren själv, Per Kjellström, kan knappt smälta dagens fångst.

- Det är verkligen fantastiskt, summerar han stolt.

ANNONS