Julkortsförseningar retar sotenäsbor
Julkortsförseningar retar sotenäsbor

Julkortet kom fram lagom till Nyårsafton

16 dagar för att färdas 2,5 kilometrarna inom samma kommun.

ANNONS
|

Skandal tycker Leif Olofsson som postade sitt julkort den 13 december i Hovenäset. Den 29 december kom det fram till sonen i Kungshamn. – Jag trodde att han skojade när han ringde och tackade. Leif tycker om att skicka julkort. – Jag är lite gammaldags och vill inte använda facebook och olika appar när det gäller julhälsningar. Det är allmänt känt. Som vanligt var Leif noga med att posta i tid. På den röda julbrevlådan lovade Postnord att postade man senast den 16 december så skulle julkortet vara framme före julafton men för säkerhets skull la Leif på sina julkort redan den 13 december. – Precis som vanligt stoppade jag alla korten i en speciell påse precis som Postnord vill. Nu undrar Leif om Postnord håller på att avveckla sig själv. – Vill de inte att man ska skicka julkort? Anette Månsson, produktionsområdeschef, på Postnord är ytterst ansvarig för utdelningen, förstår kritiken. – Jag vet inte riktigt vad som hänt just i det här fallet. Julafton låg på en lördag och ger oss de allra bästa förutsättningar för att lyckas. Hon skyller på den mänskliga faktorn. Postsäck var kanske inte tömd på rätt sätt så julkortet har legat kvar. Några andra rapporter om försenade julkort har hon inte fått in. – Hur ska Leif göra nästa jul? Posta julkorten med brevfrimärke, sluta skicka julkort? – Nej, vi vill att alla fotsätter att skicka julkort. Hur många julkort skickas 2016 i Sverige? – Cirka 22 miljoner kort. Ungefär samma volym som föregående år. Men trenden är nedåtgående. Vi skickade som mest julkort i slutet av 90 talet och då var siffran 59 miljoner.

ANNONS

När Ingela Johansson på Smögen slog upp Bohusläningen på onsdagsmorgonen och läste om de försenade julkorten kände hon igen situationen.

- Hos mig har det droppat in flerajulkort som enligt Postnord skulle ha kommit före julafton. Först tänkte jag "folk skickar väl inga julkort längre".

Ingela berättar att största besvikelsen var att julkorten med foto på barnbarnen inte kom fram i tid. Kanske försvunnit i posthanteringen.

- Min dotter i Göteborg skickade till och med två julkort för att vara på den säkra sidan.Nu har båda kommit fram.Det senaste kom igår.

ANNONS