Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Körde moppe i 83 kilometer i timmen

Den fartglade mopedist som väckt allmänhetens uppmärksamhet och kört ifrån polisen har nu dömts vid Uddevalla tingsrätt för olovlig körning.

Det var förra året som en polispatrull såg mannen stanna vid en bensinstation. När de kom närmare kände de igen mopeden som vid flera tillfällen väckt allmänhetens uppmärksamhet då den kört i mycket hög hastighet.

Efter att polisen startat och varvat mopeden misstänkte de att den var trimmad och tog den i beslag. Mopeden är av en klass som högst får köras i 45 kilometer i timmen. Vid den tekniska undersökningen kunde de konstatera att flera delar var utbytta och att mopeden med lätthet kom upp i 83 kilometer i timmen.

Den misstänkte mannen sa i polisförhöret att han inte visste om att mopeden var trimmad eller hur snabbt den gick då hastighetsmätaren var trasig.

Tingsrätten ansåg dock att mannen måste ha märkt att fordonet kunde framföras fortare än lovligt trots en trasig hastighetsmätare och dömde därför mannen för olovlig körning med dagsböter som följd.