Lena Ranehag, bosatt på Malmön, satsar på Centern i kommunpolitiken.
Lena Ranehag, bosatt på Malmön, satsar på Centern i kommunpolitiken. Bild: Kent Eng

"Medium" ställer upp för Centern i Sotenäs

Lena Ranehag, som kallar sig för författare och medium, ställer upp för Centern i kommunvalet i Sotenäs kommun. Ranehag hamnade efter en medlemsomröstning på plats nummer elva på listan.

ANNONS
|

– Jag har inte några kommentarer att ge i nuläget eftersom jag håller på med en TV-inspelning i Nordnorge, säger Lena Ranehag, bosatt på Malmön, när Bohusläningen kommer i kontakt med henne.

Men i en kommentar till P4 Väst har hon sagt att man måste man lyssna på magkänsla och intuition även när det gäller politiska beslut.

Känd från TV

Lena Ranehag kallar sig författare och synskt medium och har bland annat medverkat i TV-program som "En natt på slottet" och "Det okända." Ranehag har en egen hemsida där hon kallar sig för andlig lärare och medium.

Olof Börjesson, gruppledare för Centern, har förtroende för Lena Ranehag.

ANNONS

– Hon är ofta med på våra möten och delar partiets uppfattning i olika frågor, säger han. Hon hamnade på plats nummer elva på listan till fullmäktigevalet. Det finns 21 namn på listan. I vårt parti finns det med personer som företräder frikyrkor och många andra inriktningar.

Tycker du att hon är trovärdig?

– Det finns nog ingen person som man kan lita på till hundra procent.

ANNONS