Misshandlade gravid sambo - fick fängelse

En man i 30-årsåldern har dömts till fängelse i ett år och åtta månader för två fall av misshandel och olaga hot, rån och flera andra brott.

ANNONS
|

I ena fallet misshandlade mannen sin gravida sambo vid ett tillfälle 2014 med bland annat hårda grepp, slag, sparkar och strypgrepp. Följden blev att kvinnan fick blånader, rivmärke och smärta som följd.

Kvinnans minderåriga barn blev vittne till händelsen.

I det andra fallet var det en annan anhörig, en man, som 2015 utsattes för slag och sparkar mot huvudet med bland annat två brott på underkäken som följd.

Händelserna har inträffat i Lysekil och Brastad.

Det var också släktingen som utsattes för ett av de olaga hoten genom att mannen skickade sms med ord som "ångrar att jag inte dödade dig" och "ett ord till och du dör".

ANNONS

Rånet gäller en butik i Kungshamn i november 2016 där mannen tog kläder och parfymer för cirka 5000 kronor.

Stölden utlöste larmet och när ägaren försökte ta tillbaka varorna gav han henne en så kraftig knuff att den orsakade henne smärta.

Domen i Uddevalla tingsrätt innefattar också straff för skadegörelse, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

ANNONS