Tjuven i 35-årsåldern filmades i butiken han gjorde inbrott. På hans jacka fanns ett telefonnummer som ledde polisen till honom.
Tjuven i 35-årsåldern filmades i butiken han gjorde inbrott. På hans jacka fanns ett telefonnummer som ledde polisen till honom.

Mobilnumret avslöjade tjuv

Vid ett inbrott tittade tjuven omaskerad i kameran samtidigt som han bar en jacka med ett mobilnummer tryckt med stora siffror. Ett nummer som polisen senare kunde spåra honom med. Nu åtalas mannen för en rad brott.

ANNONS
|

Det handlar om flera olika brott där åklagaren har starka bevis i form av kamerabilder, dna-spår och flera vittnen. Mannen i 35-årsåldern åtalas bland annat för flera stölder i en butik, en skola och i ett hus i början av april i år. Den 4 april slängde han en sten genom en glasdörr till en butik i Bäckefors. På övervakningsbilder syns hur han kryper genom dörren och bland annat tar en chokladkaka. Han är omaskerad och tittar rakt in i övervakningskameran. Dessutom bär han på en jacka med ett tryckt mobilnummer som går till en släkting. Tack vare numret kan polisen senare spåra honom.

ANNONS

Enligt åtalet stjäl mannen cigaretter och choklad från inbrottstillfället. I polisförhör erkänner mannen också stölderna.

Mannen åtalas också för att ha stulit högtalare och andra musiktillbehör till ett värde av 40 000 kronor från en skola i Uddevalla några dagar senare. Vittnen från skolan har i polisförhör berättat hur en man lastar in musikföremålen i en röd bil och ger signalement som överensstämmer med mannens. Mannen själv förnekar gärningen. I åklagarens bevisning finns bland annat mannens dna på en cigarettfimp som hittats vid den dörr där inbrottet skedde.

Åtalet inbegriper också ytterligare stölder från ett bostadshus i Uddevalla samma dag. I det här fallet ska mannen ha brutit upp en garagedörr och sökt igenom hela huset genom att bland annat dra ut lådor. Här har han bland annat kommit över en guldklocka värd runt 3 000 kronor.

När polisen kom till platsen såg man fler hjulspår i trädgården till huset. När man följde efter spåren hittade man en röd bil som fastnat i leran en bit in i skogen. Där hittade man också husägarens traktor som inbrottstjuven ska ha kört iväg med. Allting tyder på att mannen fastnat med bilen och sedan tagit traktorn för att dra loss bilen men misslyckats.

ANNONS

Mannen själv säger sig inte ha några minnen från händelsen och kan varken förneka eller erkänna brotten. Också här har polisen hittat dna-spår från mannen på en cigarettfimp som påträffats vid traktorn. Dessutom anträffades mannens skor i garaget där inbrottet skedde.

Mannen åtalas dessutom för att ha misshandlat en äldre man utanför en butik i Hunnebostrand i början av maj. Han ska ha slagit mannen så hårt i ansiktet att hans käke slogs ur led. Därefter ska mannen också ha hotat offret om han gick till polisen.

Mannen erkänner misshandeln men förnekar att han skulle hotat offret efteråt.

ANNONS