Reagerar mot förfallet i kustpärlan

Visst är det vackert i kustpärlan. Men det finns platser som behöver snyggas upp. Det påpekas av representanter för ortsbefolkningen, som hoppas på kommunens hjälp.

ANNONS
|

Ett gott rykte som genuint och inte överexploaterat fiskesamhälle står på spel, menar Hunnebostrands samhällsförening som tycker att det är hög tid för olika trivselskapande åtgärder.

–Vi har fått in mycket synpunkter från våra medlemmar, säger Kjell Andersson, ordförande.

Tre specifika platser nämns som angelägna att ta tag i. Hur mycket kommunen kan göra återstår att se, för två av dem handlar om privatägd bebyggelse. Till exempel det gamla mejeriet nära skolan utmed 174:an. Mer centralt i samhället ligger gamla Folkets hus och före detta Bokhandelstomten. Här finns det klara detaljplaner för nybyggnation av bostäder.

–I samband med det ska torget göras fint men åren går och vi tycker det är hög tid att någonting händer, säger Kjell Andersson.

ANNONS

I detaljplanen som möjliggör nybyggnation slogs det fast att målet med det nya torget är att det ska bli en attraktiv samlingsplats med möjlighet till torghandel och andra aktiviteter.

Ytterligare en plats som pekas ut i skrivelsen från samhällsföreningen är Ångbåtsbryggan vid Norra kajen som behöver rustas upp och även området som helhet behöver snyggas upp, menar man.

–Det är en träkaj som är reparerad till hälften men skicket på den del som är kvar är inte det bästa så det är ett arbete som bör göras färdigt, säger Kjell Andersson som nu hoppas på en dialog med kommunen och andra berörda parter om vilka möjligheterdet finns till en förbättring på de olika platserna

ANNONS