Sotenäs marknadsför sig som "Sveriges vackraste kommun". Erika Hassellöv är personalchef.
Sotenäs marknadsför sig som "Sveriges vackraste kommun". Erika Hassellöv är personalchef. Bild: Collage: arkivbild/Sotenäs kommun

Rekordtidigt ute med sommarjobb

Just nu känns det långt till nästa sommar. Men Sotenäs kommun söker redan säsongspersonal för 2019 . Även pensionärer välkomnas att söka.

ANNONS
|

– Det kan tyckas vara tidigt kanske men vi har märkt att både våra ungdomar och äldre invånare är ute i god tid. Vi får förfrågningar, säger Erika Hassellöv, personalchef i Sotenäs kommun.

Jobben som kommunen utlyste redan i oktober är säsongsarbeten och semestervikariat inom omsorg, gata, park- och hamnverksamhet. Det handlar främst om perioden juni, juli och augusti 2019.

Stor konkurrens

– Vi behöver varje år runt 200 personer för säsongs- och sommararbeten, och arbetsmarknaden har förändrats. Det är stor konkurrens om arbetskraften. På Oktobermässan i Kungshamn förra helgen hade kommunen en monter med just arbetsgivarperspektivet i fokus och vi förstod att många unga inte är medvetna om hur många jobb kommunen faktiskt kan erbjuda. Vi välkomnar också pigga pensionärer som känner att de har kvar att ge, vill använda sina kunskaper och arbeta en period, säger Erika Hassellöv.

ANNONS

Representanter från de berörda förvaltningarna i Sotenäs kommun ingår i en rekryteringsgrupp som lagt upp en gemensam strategi för marknadsföringen av sommarjobben.

Många kanaler

– Vi måste bredda vår rekryteringsbas och använder oss av alla kanaler för att nå så många som möjligt. Vi finns både på jobbmässor och i sociala medier. Kanske en mormor läser tidningen och kan tipsa och locka hit barnbarnet för att jobba i sommar, "du kan ju bo hos mig".

Erika Hassellöv framhåller ytterligare en positiv dimension av att rekrytera brett:

– Jag tror det är en styrka med mångfald och olika åldrar i arbetsgruppen.

Här är de sommarjobb som nu går att söka via Sotenäs kommuns hemsida:

Omsorgsförvaltningen söker medarbetare till hemtjänst, äldreboende, personlig assistans, LSS boende, sjuksköterskor, socialpsykiatri och personal till stödboende för ensamkommande.

Kost och städ söker medarbetare till lokalvård och måltidspersonal

Tekniska avdelningen söker medarbetare för hamnverksamheten och säsongspersonal inom gata-park.

ANNONS