Bjuder in. Vännerna Anna Johansson, Emma Larsson och Sandra Westberg efterlyser nya bekantskaper.
Bjuder in. Vännerna Anna Johansson, Emma Larsson och Sandra Westberg efterlyser nya bekantskaper.

Söker nya middagsgäster

Har du också känt att det skulle vara trevligt att lära känna lite nya personer? Nu har tre vänner från Tanum och Sotenäs tagit tag i saken genom en annorlunda efterlysning i sociala medier.

ANNONS
|

– Vi satt själva och åt middag och tänkte att det skulle vara roligt om fler kunde vara med. Vi tänkte också att det skulle vara roligt om det vore människor som vi inte träffat tidigare, säger Emma Larsson, boende i Sotenäs.

Det är hon som tillsammans med vännerna Anna Johansson och Sandra Westberg gått ut med den lite annorlunda efterlysningen i sociala medier.

Där söker de nämligen efter tre middagsgäster till sin nästa middag.

Mat och dryck bjuder de på och den enda regeln är att ingen av de som vill delta får ha någon koppling till de tre vännerna sedan tidigare.

ANNONS

Nu ligger annonsen ute på flera platser på Facebook och svaren har öst in.

– Vi har fått ett 20-tal svar. Vi märkte att det började komma en del kommentarer också vilket är roligt.

Alla eventuella middagsgäster har fått skriva ett litet personligt brev så nu återstår det för de tre vännerna att bestämma vilka tre som ska få komma på middag.

– Vi får sätta oss ned tillsammans och välja ut tre som vi tror kan passa oss. Det är väldigt spritt var personerna kommer ifrån, bland annat Trollhättan och Färgelanda. Men även Sotenäs, Uddevalla och i området runt omkring, säger Emma Larsson.

På sociala medier är folk positiva. "Vilken bra idé!" och "Lycka till" är några av kommentarerna.

Emma Larsson menar att det kan vara svårare att lära känna nytt folk på mindre orter.

– Det är väl lite så i små samhällen överlag, alla känner alla. Vi vill komma ifrån det lite och också öppna andra vägar. Det gäller att våga göra sådana här grejer och ta egna initiativ, säger hon.

Nu hoppas de att deras inbjudan ska ge ringar på vattnet och att fler ska våga göra liknande saker och lära känna varandra.

– Det är ju roligt om andra vill ta efter också, säger Emma Larsson.

ANNONS
ANNONS