Sparkade försvarslös i ansiktet

Under ett bråk utanför en krog knuffades en man omkull. Innan han hann resa sig upp blev han sparkad i ansiktet medan han stod på alla fyra. Nu döms en Kungshamnsbo för misshandeln.

ANNONS
|

Det var i november 2015 som misshandeln skedde utanför en krog i Kungshamn. Vid stängningsdags hade det blivit stökigt i samband med jackutlämningen. Detta ledde till att gräl uppstod utanför krogen, mellan målsäganden och Kungshamnsbon och dennes tjejkompisar. En av kvinnorna knuffade målsäganden så att han föll omkull. Krogens vakter såg detta och gick fram för att ta bort kvinnan som hade puttat. Medan de gjorde detta såg de hur Kungshamnsbon sparkade målsäganden i huvudet, när denne stod på alla fyra på marken.

Vakterna grep Kungshamnsbon, som är i 25-årsåldern, och han ställdes inför rätta. Uddevalla tingsrätt har nu dömt Kungshamnsbon för misshandel, till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till mannen han sparkade och betala kostnaderna för sin advokat, på närmare 6 000 kronor.

ANNONS
ANNONS