En tysk app är en av anledningarna till att Sotenäs kommun går mot besöksrekord i sommar, enligt Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare på kommunen.
En tysk app är en av anledningarna till att Sotenäs kommun går mot besöksrekord i sommar, enligt Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare på kommunen. Bild: Lasse Edwartz

Tack vare tysk app – Sotenäs går mot rekordsommar

Sotenäs går mot en rekordsommar vad gäller besökare. Det säger Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare på kommunen, som lyfter draghjälpen från en tysk app som en av anledningarna.

ANNONS
|

Värmen har börjat avta. Men det varma vädret har lockat många turister till Sotenäs kommun.

– Vi har haft väldigt fullt på våra boendeanläggningar och fullt på våra parkeringsplatser. Dessutom har vi haft väldigt många besökare i vår turistinformation och har märkt av en stor ökning av besökare, säger Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare på Sotenäs kommun.

Fått draghjälp av tysk app

Nu ser kommunen ut att göra en rekordsommar. Åsa Andersson tror att fjolårets värme gjorde att många fick upp ögonen för Sotenäs och väljer att återkomma även i år. Men man har även fått draghjälp från ett oväntat håll.

– Sotenäs figurerar i en tysk app som säger att vi har ett bra bemötande i turisminformationen, säger hon och säger att besökare själva angett appen som en anledning till att man valt just Sotenäs:

ANNONS

– Vi frågar hur de har hittat hit och då har det varit en anledning. Vi hade inte haft en aning om det om inte besökarna själva berättade om det.

ANNONS