Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Foto: Läsarbild.
Foto: Läsarbild.

Två brinnande bilar på tomt i Sotenäs

Två personbilar har börjat brinna på en tomt i Sotenäs. Enligt polisen ska det handla om ett inbrott där tjuvarna kört fast och sedan tänt eld på bilarna. – Därför har vi lagt beslag på bilarna, säger jourhavande förundersökningsledare, Håkan Larsson.

Vid strax innan klockan 9 på fredagsförmiddagen fick SOS alarm information om att två personbilar brinner på en tomt i Sotenäs. När Bohusläningen kom i kontakt med räddningstjänsten var de på plats med två enheter, fem brandmän totalt. Tillsammans släckte de elden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– På tomten finns det en ladugård och flera byggnader. Men det är bortemot fyra, fem meter ifrån branden så den har inte antänt någon byggnad, säger Jimmy Göransson, jourhavande insatsledare i Sotenäs.

Fastighetsägaren var inte hemma och det var förbipasserande som ringde in till SOS alarm.

Efter att polisen gjort en kontroll på området upptäckte de att det hade varit inbrott i fritidshuset bredvid. Något som kopplas till bilbränderna.

– Bilarna upptäcktes brinnande här i morse och då upptäckte vi även inbrottet, säger jourhavande förundersökningsledare, Håkan Larsson.

De brinnande bilarna tillhörde inte ägaren utan polisen misstänker att inbrottstjuvarna kört fast när de försökte lämna tomten. Sedan ska de ha tänt eld på bilarna innan de drog från platsen.

– Gärningsmännen körde fast sina bilar och lämnade genom att tända på, säger han.

En förundersökning har inletts gällande inbrott och polisen har beslagtagit bilarna.

Har ni några misstänkta?

– Nej, inte i nuläget. Men det jobbar vi på och därför har vi lagt beslag på bilarna, säger Håkan Larsson.

MEST LÄST