Polisens dykare söker för tredje dagen i Ivösjön efter den turnéledare som försvann 1999. Turnéledaren, som var 37 år gammal då han försvann, dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad.
Polisens dykare söker för tredje dagen i Ivösjön efter den turnéledare som försvann 1999. Turnéledaren, som var 37 år gammal då han försvann, dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad.

Dyker efter man som varit borta i 19 år

Polisens dykare söker för tredje dagen i Ivösjön efter den turnéledare som försvann 1999.

ANNONS
|

Han leder gruppen för kalla fall i polisens region Syd, som nyligen börjat gå igenom fallet med den försvunna turnéledaren på nytt. Turnéledaren, som var 37 år gammal då han försvann, dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad.

Bo Lundqvist säger att det är uppgifter som finns i utredningen sedan tidigare som gör att sjöpolisens dykare från Stockholm letar just i Ivösjön. Sjön ligger i närheten av Sölvesborg, som var den plats där turnéledaren senast sågs i livet.

Nya tips

Parallellt med dykandet har en rad nya förhör hållits, samtidigt som forensiska resultat i polisutredningen gås igenom på nytt.

Efter att polisen förra veckan berättade att nya tag tas i utredningen har en rad tips kommit in.

ANNONS

- Det är ett ärende som lever i folks medvetande. Vi är tacksamma över att så många hört av sig, säger Bo Lundqvist.

Han vill inte berätta vilka personer som förhörts eller om misstankar riktas mot någon speciell person.

Träffade 22-åring

När turnéledaren senast sågs i januari 1999 befann han sig utanför en rockklubb i Sölvesborg i sällskap med en 22-årig man som var skyldig honom pengar. Vittnen såg dem åka iväg i en bil. Enligt uppgift ska turnéledaren då ha haft en större summa pengar på sig. Efteråt hävdade 22-åringen att de bara hade åkt en biltur tillsammans och att turnéledaren sedan släpptes av utanför spellokalen igen.

Åklagaren begärde senare 22-åringen häktad, men han släpptes efter några dygn i häkte eftersom det som talade emot 22-åringen bara var indicier.

TT
Fakta: Försvunnen sedan 1999

Den 37-årige turnéledaren från Malmö försvann i samband med en rockkonsert i Sölvesborg i januari 1999. Han hade en större summa pengar med sig vid försvinnandet.

Senare återfanns hans väska på sjön Immeln, flera mil från Sölvesborg.

Trots ett omfattande sökande, bland annat med hjälp av hundar, helikopter och dykare, kunde mannen aldrig hittas.

I mars 1999 häktades en 22-årig man som skäligen misstänkt för mord alternativt dråp. Men han nekade till brott och hävdade att han bara åkt en biltur med turnéledaren och sedan släppt av honom utanför spellokalen. Åklagaren beslutade efter några dygn att han skulle släppas eftersom det som talade emot 22-åringen bara var indicier.

I september 1999 hittades tre män ihjälskjutna i ett fritidsområde i Klippan. Männen hade lockats till platsen under förespegling av att de skulle titta på en bil som var till salu. 22-åringen dömdes till livstids fängelse för trippelmordet.

ANNONS