Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Fem personer har förts till sjukhus efter en brand i Rågsved i södra Stockholm. Det brann i en lägenhet och huset rökfylldes.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Kraftig brand lämnade 50-tal utan hem

  Storbranden i Rågsved har lämnat ett 50-tal personer utan bostad och fem har förts till sjukhus. Polisen fick bryta sig in i lägenheter där folk låg och sov och flera av de drabbade tog under natten skydd i Folkets hus.

  - Vi har arbetat hela natten med att hjälpa och stötta dem som tvingats lämna sina bostäder, säger Leif Kananen, tillförordnad stadsdelsdirektör för Enskede-Årsta-Vantör.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Folkets hus i Rågsved har hållit öppet hela natten för dem som drabbats av branden. Det rör sig om ett 20-tal personer, som alla nu har hittat andra boenden.

  - Kommunen har haft folk på plats som stöttat de evakuerade med att hitta tillfälliga boendelösningar, säger Leif Kananen.

  Klockan 12 kommer bland annat polis och räddningstjänst vara på plats i Folkets hus för ett informationsmöte. Där ska de som drabbats av branden få information om vad som händer framöver och om när lägenheterna i det brandhärjade huset återigen kan tas i bruk.

  Det var en mycket omfattande brand. Det brann på våning två och röken spred sig i hela det åtta våningar höga huset. Räddningstjänsten hjälpte personer ut ur huset med stege och polisen fick bryta sig in i flera lägenheter där folk låg och sov.

  Människor som väcktes fick fly i bara nattkläderna ut i den kyliga natten.

  - Det var lite kaos i början där eftersom det var så många lägenheter påverkade av röken. Vi var tvungna att söka igenom våningsplan efter våningsplan, säger Kurt Johnsson vid Storstockholms räddningscentral.

  Ett 50-tal personer berörs, fem personer fick föras till sjukhus med oklara skador.

  Platsen kommer så småningom att undersökas av polisens tekniker. En förundersökning har inletts, som just nu rubriceras som grov allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt.