Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180122-orebrovapen-601305_se.bhn_1.jpg
Mannen från Örebro kommer att åtalas. Arkivbild.

Man förvarade pansarskott i källaren

En 36-årig man från Örebro kommer att åtalas för grovt vapenbrott. Enligt åklagaren har mannen smugglat in ett så kallat pansarskott till Sverige.

- Ett pansarskott är ett mycket kraftfullt vapen som kan göra stor skada och det gör att jag kommer att yrka på strängt straff, säger kammaråklagare Jonas Lövström till SVT Nyheter Örebro.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Polisen hittade ett pansarskott, ett gevär och ammunition i ett källarförråd i Örebro.

- Ordet bazooka kanske låter mer bekant. Det är alltså ett sådant vi har i beslag här i Sverige, säger Mattias Forssten vid Örebropolisen till TT.

Mannen misstänktes först för inblandning i omfattande vapensmuggling från Bosnien, men det har åklagaren inte lyckats bevisa.

- Det är ett ärende där man gjort beslag i Sverige. Vi har en internationell koppling och har samverkat med utländsk polis och åklagare. Utifrån beslagen har det rubricerats som grovt vapenbrott, säger Mattias Forssten.

Mannen greps i samband med ett internationellt tillslag mot vapensmuggling där polisen även grep fem män i Bosnien. Han avtjänar nu ett flerårigt fängelsestraff för narkotikabrott.

Utredningen om vapenbrott har pågått i snart två år, men mannen nekar till brott och säger att det inte är hans vapen.

MEST LÄST