Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Polis på plats i Linköping efter nattens händelse.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Man som sköts av polis har avlidit

  En man som sköts av polis i samband med ett ingripande i Linköping i natt har avlidit, meddelar polisen. Polisen fokuserar nu på att identifiera mannen.

  - Det vi prioriterar nu är givetvis att identifiera personen. Det är alltid svårt om denna inte har någon som helst dokumentation på sig och vi inte heller känner igen honom i det här fallet. Då sker ju identifieringen normalt via tandstatus, fingeravtryck eller dna, säger polisens presstalesperson Lars Byström till TT.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Han kan ännu inte uttala sig om den avlidne mannens skador.

  En polis skadades i samband med händelsen som skedde utomhus i Berga vid två-, halv tre-tiden i natt.

  - Polispatrullen skulle agera mot ett antal människor som är misstänkta för rån. Sedan kommer man ifrån varandra och den ena polisen angrips, hamnar i nödvärnssituation och avlossar verkanseld, säger Byström.

  Polisen som attackerades är kvar på sjukhus.

  - Som jag förstår är det inte allvarligt men polisen ligger kvar för observation, säger Lars Byström.

  Polisens agerande ska utredas.

  - Rutinmässigt anmäler vi alltid den här typen av händelser till särskild polisåklagare som tittar på vårt agerande, säger Lars Byström.

  Natten mot i fredags sköts en man i 30-årsåldern ihjäl av polis i Norrköping. En läkare och två poliser, som kallats in för så kallad handräckning, befann sig i mannens bostad när han gick till attack. Polisen säger att man handlat i nödvärn.