Beskedet: Affären är klar

Norske miljardären Olav Thon tar över Tanum shoppingcenter.

ANNONS
|

Det var GT som var först med att berätta om hur affären mellan norske miljardären Olav Thon är klar.

Olav Thon tänker bygga om köpentrat i Tanum, för att få fart på affärerna. Ägarbytet är ett faktum.

– Det är väl klart att vi tänker göra om en hel del i Tanumsfastigheten. Men vad det blir för åtgärder är det för tidigt att tala om nu. Vi ska sätta oss ner och diskutera vilka åtgärder som måste till, säger han nu till Strömstads Tidning.

Det är elfte köpcentrumet som affärsmannen Olav Thon nu köper.Enligt affärsuppgörelsen kommer Olav Thon Gruppen att äga 55 procent i det bolag som shoppingcentret är skrivet på. Vad man har betalat för detta är ännu en affärshemlighet.

ANNONS

– Vi går inte ut och kommenterar detta, säger Hallerud.

Redan på måndagen rapporterade Bohusläningen och Strömstad Tidning om hur Olav Thon Gruppen var på väg att ta över Tanum shoppingcenter.

Konkursförhandlingen som var planerad på måndagensköts upp eftersom det pågick diskussioner om en lösning.

Shoppingcentret har varit konkurshotat sedan i början av mars. Det varDeutsche Bank AG som begärde centrumets ägare i konkurs. Företagets sammanlagda skuld till den tyska banken är drygt 386 miljoner kronor.

Affären innebär dock inte att konkurshotet ännu är helt avvärjt.

– Att man löst finansieringssidan är en sak av saken. Men vi företräder Deutsche Bank AG som begärt bolaget bakom Shoppingcentrat (Oppen Fastighets AB) i konkurs. Den frågan är ännu inte helt löst, konstaterar advokaten Eric Jonsson vid Cederquist advokatfirma i Stockholm.

Men nu finns det väl pengar i uppgörelsen i alla fall, eftersom Thongruppen säger att affären är klar?

– Visst kan vi vara nära en lösning. Men vi företräder Deutsche Bank AG som lånat ut pengar till shoppingbygget i Tanum och det är inte riktigt färdigt, sade Cederquist på tisdag eftermiddag.

Men koncerndirektören Ole Christian Hallerud, menade samtidigt att affären är helt i hamn. – Vi har alla nödvändiga underskrifter. Det gäller också från den tyska banken, sade han.

ANNONS
ANNONS