Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild.
Arkivbild.

Blixthalka på E6 - räddningpådrag efter olycka

Flera olyckor har inträffat på E6 i Tanumshede under dagen.

Det senaste larmet kom vid klockan 15.48 till SOS alarm. En personbil har varit inblandad i en singelolycka på E6 i Tanumshede södergående riktning, mellan Sältenmotet och Lurmotet. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

En person fick föras med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. Under räddnings- och bärgningsarbetet påverkades framkomligheten på motorvägen, förbi olycksplatsen. Stundtals stängdes trafiken av helt i södergående riktning.

Vid 16.30-tiden trodde Trafikverket att framkomligheten skulle vara som vanligt igen.

Dubbla olyckor tidigare

E 6 fick tidigare stängas av i båda riktningar efter dubbla olyckor i norra Bohuslän. Den första olyckan inträffade vid 12-tiden på tisdagen, i höjd med Rylandsmotet vid Tanumshede.

– Det var en singelolycka, en som hade kört in i vajerräcket, berättar Christer Nilsson, insatsledare på räddningstjänsten.

Bara några minuter senare fick räddningstjänsten nästa larm. Även denna gång handlade det om en singelolycka där en personbil kört in i mitträcket. Detta skedde mellan Hogdalsmotet och Svinesundsbron i Strömstad, och inte heller nu ska någon ha skadats.

Däremot blev det en hel del bråte på vägbanan efter olyckorna och vägen stängdes av i båda riktningar i ungefär 40 minuter. Enligt räddningstjänsten är det väldigt halt på vägarna i området.

– Hög hastighet i kombination med halka ligger bakom olyckorna. Trafikverket är ute och saltar nu, säger Christer NIlsson.

Texten uppdateras.

MEST LÄST