Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild.
Arkivbild.

Blixthalka på E6 - räddningpådrag efter olycka

Flera olyckor har inträffat på E6 i Tanumshede under dagen.

Det senaste larmet kom vid klockan 15.48 till SOS alarm. En personbil har varit inblandad i en singelolycka på E6 i Tanumshede södergående riktning, mellan Sältenmotet och Lurmotet. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

En person fick föras med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. Under räddnings- och bärgningsarbetet påverkades framkomligheten på motorvägen, förbi olycksplatsen. Stundtals stängdes trafiken av helt i södergående riktning.

Vid 16.30-tiden trodde Trafikverket att framkomligheten skulle vara som vanligt igen.

Dubbla olyckor tidigare

E 6 fick tidigare stängas av i båda riktningar efter dubbla olyckor i norra Bohuslän. Den första olyckan inträffade vid 12-tiden på tisdagen, i höjd med Rylandsmotet vid Tanumshede.

– Det var en singelolycka, en som hade kört in i vajerräcket, berättar Christer Nilsson, insatsledare på räddningstjänsten.

Bara några minuter senare fick räddningstjänsten nästa larm. Även denna gång handlade det om en singelolycka där en personbil kört in i mitträcket. Detta skedde mellan Hogdalsmotet och Svinesundsbron i Strömstad, och inte heller nu ska någon ha skadats.

Däremot blev det en hel del bråte på vägbanan efter olyckorna och vägen stängdes av i båda riktningar i ungefär 40 minuter. Enligt räddningstjänsten är det väldigt halt på vägarna i området.

– Hög hastighet i kombination med halka ligger bakom olyckorna. Trafikverket är ute och saltar nu, säger Christer NIlsson.

Texten uppdateras.

MEST LÄST