Bråk om Spotify slutade i tingsrätten

Oenighet om vilken låt som skulle spelas på Spotify ledde till ett bråk som slutade med misshandel och en dom i Uddevalla tingsrätt.

ANNONS
|

Det hände i Strömstad i början av januari 2016. Det var efterfest och alla var märkbart berusade. Man spelade musik på Spotify och lägenhetsinnehavaren, en 50-årig man, ville höra en särskild låt men det vill inte en av gästerna som valde en annan låt.

50-åringen kände sig inte respekterad och bestämde att den andre mannen skulle lämna lägenheten och tog därför tag i hans tröja och ledde ut honom.

I samband med detta gav den andre mannen 50-åringen en lätt knuff i bröstet. 50-åringen säger att han kände sig hotad och att det var i nödvärn som han reagerade med att ge den andre åtminstone tre knytnävslag, bland annat i ansiktet.

ANNONS

Den slagne mannen fick tydliga skador och blev blodig. Han har minnesluckor, kommer ihåg diskussionen men inte misshandeln. Däremot finns det minst ett vittne till händelsen,

Tingsrätten anser inte att lägenhetsinnehavaren behövde använda våld, något sådant hot fanns inte. Han döms därför för misshandel men eftersom han inte är tidigare straffad blir straffet samhällstjänst i 75 timmar istället för fängelse. 50-åringen har i efterhand bett den misshandlade mannen om ursäkt.

ANNONS