Försvunna kräftor var stulna

Frågan om två kilo stulna kräftor hamnade på domstolens bord efter en polisanmälan förra hösten.

ANNONS
|

Enligt domen mot en kvinna i Fjällbacka brukar de som gjort en förbeställning av kräftor kunna hämta ut sina skaldjur från ett kylskåp utanför försäljarens sjöbod.

Men den aktuella septemberdagen för ett år sedan ska en kund inte ha hittat sin beställning i skåpet. I rätten har försäljaren berättat hur det stod ett par kassar utanför sjöboden när han kom dit för att reda ut var de försvunna kräftorna tagit vägen. Och ut från boden kom en okänd kvinna. Försäljaren ska ha frågat kvinnan om kassarna och hon svarade att det var hennes. I kassarna låg mycket riktigt de försvunna skaldjuren. Och från kvinnans jacka ramlade en påse ur med annat stöldgods som legat i sjöboden - det var både sill och öl.

ANNONS

Kvinnan har förnekat att hon skulle stulit kräftor och till rätten har hon sagt att det inte stämmer att det föll ut påsar från hennes jacka. Hon hade visserligen plockat på sig öl men de hade hon tänkt betala för har hon sagt till tingsrätten.

Nu döms kvinnan för stöld och rätten dömer henne till skyddstillsyn. Rätten menar att kvinnan stulit skaldjuren, starköl, grillkol och sill.

ANNONS