Hoppas på automatstation

Sedan 2012 har Fjällbacka varit utan bensinstation. Nu är ortsbefolkningen orolig över att den tilltänkta automatstationen inte kommer att bli av. Plan- och bygglovsavdelningen säger att de behöver kompletteringar från de sökande.

ANNONS
|

Fjällbacka har varit utan bensinmack sedan OKQ8 sa upp sitt avtal 2012. 2014 kom ett förslag från två ortsbor om en automatisk bensinstation, något de själva skulle finansiera.

Tanums kommun började under våren 2015 leta efter lämplig mark att ställa den på. Men inför förra sommaren hade ingen bensinmack kommit på plats.

Nu är Fjällbacka Samhällsförening oroliga över att automatmacken inte kommer att bli av innan denna sommar heller.

I ett brev till kommunen påpekar de att delårsboende redan börjat anlända och sjösätta sina båtar. Eftersom det inte finns någon bensinmack i Fjällbacka åker de till Hamburgsund eller Grebbestad för att handla sin bensin.

ANNONS

Det resulterar i att bensindunkar transporteras på vägarna vilket är ett säkerhetsproblem.

Enligt plan- och bygglovsavdelningens handläggare Claudia von der Mülbe så behöver de sökande komma överens med Trafikverket.

– Vi väntar på kompletterande uppgifter från de sökande. De måste komma överens med Trafikverket om in- och utfart till bensinmacken, det som saknas är ett tillstånd från Trafikverket, berättar Claudia von der Mülbe.

Den automatstation som är planlagd ska ligga mitt emot Tetrapak vid Gamla Stämmenvägen.

ANNONS