Peter Holmstedt är mycket nöjd med personalens insatser efter morgonens dramatik. Foto: Stefan Karlsson, Arkivbild
Peter Holmstedt är mycket nöjd med personalens insatser efter morgonens dramatik. Foto: Stefan Karlsson, Arkivbild

Hotellets rutiner funkade perfekt

På Stora Hotellet Bryggan fick midsommardagen en dramatisk start. Branden i annexet satte hotellets säkerhetsrutiner på prov och ägaren Peter Holmstedt säger att han är mycket nöjd över personalens insatser.

ANNONS
|

På lördagmorgonen kom en från frukostpersonalen inspringande till hotellägaren Peter Holmstedt och berättadeatt annexet bredvid hotellet brinner. Räddningstjänsten var kontaktad och Peter springer de 25 meterna från sin bostad till hotellet för att se vad som har hänt.

- När jag kom fram till annexet hade ett hål på 10-20 centimeter pyrt upp i ytterväggen, där innanför såg jag att det glödde, sägerPeter Holmstedt.

I annexets fyra rum bodde midsommarfirare, par och familjer. Ingen bodde dock på bottenvåningen där själva branden härjade.

Både Peter och personalenär enligt honom själv väl tränade på den här typen av krishantering och räddade situationen innan den hann bli farlig för någon.

ANNONS

- Vi tog oss in överst i huset och jobbade oss neråt och fick ut alla gäster. Vissa av dem var redan på väg till frukosten och det gick väldigt smidigt. Jag tror att alla var utrymda efter 45 sekunder och jag är jäkligt nöjd med allas insatser. Ingen greps av panik utan alla tog det lugnt och sansat, precis som vi ska göra, sägerPeter Holmstedt.

Läs mer: Branden på hotellet släckt

När alla var utrymdabockades gästerna av i receptionen och Peter påbörjade släckningsarbetet i väntan på räddningstjänsten.

- Jag tömde två skumsläckare själv och kvävde liteav glöden. Problemet var att en del av glöden var en bit upp i väggen och där kunde jag inte komma åt. En stor räddning, sägerPeter Holmstedt.

När räddningstjänsten kom till platsen tvingades de bryta upp väggen på den cirka 150 år gamla byggnadenför att få släckt hela branden. Nu är platsen avspärrad för teknisk undersökning och Peter kan pusta ut.

Han har dock inga teorier om vad som kan ha orsakat branden utan väntar på polisens utredning.

- Det finns inga elledningar i den väggen och inget annat som jag tänker kan starta en eld. Jag tycker det är jättekonstigt och är jättenyfiken på vad polisen kommer fram till, sägerPeter Holmstedt.

ANNONS
ANNONS