Arkivbild. Någon eller några har gjort inbrott i en kyrka i Tanums kommun. Händelsen har polisanmälts.
Arkivbild. Någon eller några har gjort inbrott i en kyrka i Tanums kommun. Händelsen har polisanmälts. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Inbrott i kyrka - stal mässingsljusstakar

Fem mässingsljusstakar och en mässingskrona har stulits från Fagerhults kapell i Tanums kommun. Händelsen har anmälts till polisen under tisdagsförmiddagen.

ANNONS
|

Klockan 11.33 larmades polisen Bullaren i Tanums kommun. Detta efter ett misstänkt inbrott i Fagerhults kapell.

– Polisen har varit där och man har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Kapellet tillhör Tanums pastorat och inbrottet märktes under morgonen när pastoratets personal anlände till platsen.

– När vaktmästaren kom dit idag märkte han att någon brutit sig in. De hade stulit fem mässingsljusstakar och en mässingskrona, säger Ulf Andersson, fastighetsansvarig Tanums pastorat.

Han kan inte minnas att kapellet ska ha haft problem tidigare med inbrott. Senast de utsattes för något liknande var när de blev av med två gräsklippare från Bottna kyrka. Den gången togs de skyldiga, som visade sig vara en liga som specialiserade sig på kyrkostölder.

ANNONS

LÄS MER:Gräsklipparliga dömd – stal från kyrkor

Förutom att de blev av med ljusstakarna och kronan, beklagar Ulf Andersson att de misstänkta tjuvarna bröt upp entrédörren.

– Det går inte att byta en så gammal dörr, utan den får man försöka reparera, säger han.

ANNONS