Knäm. Nu finns förslag om att bygga trafikserviceverksamhet vid avfarten mot Knäm.
Knäm. Nu finns förslag om att bygga trafikserviceverksamhet vid avfarten mot Knäm.

Knäm kan få tillbaka bensinmack

Den numera färdiga E 6:an genom Bohuslän, har inneburit att exploatörer har öppnat allt från köpcenter till bensinmackar utmed vägen. Nu finns förslag att bygga en trafikserviceplats även vid Knämmotet i Tanum.

ANNONS
|

I området kring trafikplatsen vid Knäm utmed E 6:an finns nu en planbeskrivning ute för samråd. Planbeskrivning innebär att etablera en ny trafikserviceverksamhet på ungefär ett fyra hektar stort område.

Enligt planbeskrivningen ska serviceplatsen förutom bensinmack även ha restaurang, minibutik och verkstads- och lagerbyggnader med kontor.

I området är det också planerat att göra en inhägnad, upplyst och kameraövervakad lastbilsparkering. Parkeringen skulle innebära en ökad säkerhet för både chaufförer och deras last, under tillexempel nattvila. Förutom lastbilsparkering skulle det också fungera som uppställningsplats för husbilar.

I nuläget finns det ingen verksamhet i det aktuella planområdet, och det är även glest befolkat. Närmsta bostadshusen finns 250 meter öster om planområdet och 500 meter nordost.

ANNONS

Utmed gamla E 6:an i Knäm fanns tidigare en bensinmack, som lades ner i och med att den nya motorvägen blev klar.

Från det aktuella området är det sex kilometer till Tanumshede som har både köpcenter och bensinmack. Ändå anser både kommunen och exploatören att det finns ett behov av trafikservice vid Knäm. Handläggare för ärendet på miljö- och byggnadsförvaltningen är Björn Gyllensten, planarkitekt.

– Kommunen ser att det finns en efterfrågan från företag om att få exploatera vid trafikmot längs väg E6. Dessa mot är attraktiva i och med deras exponering till en högt trafikerad väg, meddelar Björn Gyllensten.

Om förslaget skulle gå igenom enligt planering och inte överklagas kommer beslut om antagande tas nästa höst eller till årsskiftet 2016/2017.

Synpunkter på förslaget kan lämnas till miljö- och byggnadsnämnden fram till den 13 oktober.

ANNONS