Lastbil välte på E6

En lastbil har kört in i ett mitträcke och vält på E6 nu på söndagseftermiddagen. Föraren ska ha dött av sina skador rapporterar GT. Först senare i natt räknar man med att kunna öppna vägen igen.

ANNONS
|

–Föraren har avlidit, säger Stefan Lång, vid Uddevallapolisen, tillGT.

Då föraren var utländsk medborgare försöker svensk polis nå hans anhäriga via Interpol, skriver tidningen.

Larmet om olyckan kom vid 15.00, och strax efter kunde stängdes E6 av helt vid olycksplatsen, som närmare bestämt är mellan Tanumshede och Skee.

– Jag vet inte om det är fler fordon inblandade men det är en lastbil som har vält, säger Jenny Widén, polisens presstalesman i Region Väst.

En person har förts till sjukhus efter olyckan, enligt SOS Alarm. Trafikverket uppmuntrar bilisteratt om möjigt välja alternativa vägar. Polis är på plats, bland annat för att hjälpa till att leda om trafiken. Troligt är att händelsen kommer att ha stor trafikpåverkan då det just nu är söndagsrusning när helgfirare tar sig hem från kusten.

ANNONS

Vid 15.20-tiden kan polis meddela att tungbärgare är på väg. Det är fortfarande oklart om fler bilar är inblandade i olyckan.

Vid 17.15 kan insatsledare vid räddningstjänsten i Tanum att vägen fortfarande är avstängd och att de fortsatt arbetarpå platsen. Trafiken leds om via gamla E6mellan Lur och Skee, enligt Trafikverket, som räknar med att kunna öppna för trafik först under natten mot måndag.

– Nu pågår bärgningen samtidigt som vi försöker leda ut de bilar som blivit fast mellan avstängningarna. Flera bilar har stått instängda i nästan fyra timmar, berättar räddningstjänstens insatsledare Bo Christensson vid klockan 18:45 på söndagskvällen.

Men kommer det verkligen dröja ända in på natten innan det går att köra på den här delen av E6:an igen?

– Ja, tyvärr ser det ut så just nu. Anledningen är att lastbilen som kraschade var lastad med glasflaskor. Hela motorvägen är full med glassplitter så ja, det kommer ta sin lilla tid att sanera vägen, avslutar insatsledare Christensson.

ANNONS