Två till sjukhus efter lastbilskrock

En större olycka med två lastbilar har inträffat på E6 i Tanum och två personer har körts till sjukhus.

ANNONS
|

Olyckan inträffade strax efter 17 på E6, söder om Gerumstunneln i Tanum. Enligt uppgifter från SOS Alarm ska det ha varit en lastbil som har kört in i en annan bakifrån. Den påkörda lastbilen ska enligt SOS Alarm ha stått still på motorvägen. Enligt räddnignstjänsten står den ena lastbilen halvt om halvt i vägrenen.

Enligt räddningstjänsten, som var först på plats, var det en stor olycka. En person var kvar i en av lastbilarna. Även polis och ambulans larmades till olycksplatsen, liksom ambulanshelikoptern, det är dock oklart om den körde ända fram.

- En trailer har kört in i annan trailer. En person är skadad och avförd till sjukhus med ambulans, säger Håkan Baatz, styrkeledare på räddningstjänsten.

ANNONS

Det finns i nuläget inga uppgifter om hurpass allvarliga skador lastbilsföraren hade.

Olyckan medförde totalstopp i trafiken i båda riktningar söder om världsarvet.

- Det är begränsad framkomlighet på plats ett tag till, säger Håkan Baatz, vid 18:20-tiden.

Enligt SOS Alarm har två personer körts till Uddevalla sjukhus, men det är oklart med vilka skador. Enligt polisen väntar ambulanshelikopter på att eventuellt flyga vidare med en av de skadade.

Klockan 18:44 meddelade räddningstjänsten på plats att en södergående fil hade öppnats och att trafiken norrut flyter normalt.

NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson bekräftar att två mänhar förts till sjukhus, de kom in till akuten på Näl cirka klockan 19.30. Den ene mannen har lindriga skador, enligt Claesson.

Den andre mannen är allvarligt skadad, men stabilt.

ANNONS