Många slöt upp när bron vid husen på Skäret invigdes

30 miljoner kronor har den kostat exploatören. Lökeskärsbron, som den ska heta. På fredagen hölls invigning ihop med kommunen. Många slöt upp för att vara med när Strandvägen öppnades igen.

ANNONS
|

Tältet utmed länsväg 905, som har varit stängd för genomfart under brobygget, fylldes snart av människor. Inför angivet klockslag stod många också utanför och tittade trots regnet. Många ville vara med när de officiella talen skulle hållas och bandet klippas. Att Haaks stod för underhållningen gjorde sitt till för att höja stämningen. En del passade på att ta en promenad i området där hus efter hus i skärgårdsstil för mellan 5,8 och 7,6 miljoner kronor nu färdigställs.

–Det är fantastiskt tycker jag. Så var det inte från början då många var kritiska. Men det blir ett helt annat samhälle när detta är färdigt. Ett mervärde för Hamburgsund, säger Ann Bergström.

ANNONS

Kerstin Viberg bor i Hamburgsund och berättar att det kan vara ganska ensamt stora delar av året. Sommartid är det helt annorlunda med alla som kommer utifrån.

–Man kan inte stanna utvecklingen. Min enda rädsla är bara att det ska bli för dyrt för gemene man och att det bara blir hus för rika sommargäster, säger hon.

Jan Olsson, som själv har jobbat med att ta fram andra bostadsområden lokalt, ser positivt på Skäret.

–Här var det en dyhåla förut som luktade och när det var högvatten gick det inte att köra på vägen. Jag tycker att det här är bra för samhället, säger han.

Detaljplanen var klar för tio år sedan. Långt innan dess började riktlinjerna dras upp. Många i ortsbefolkningen hade åsikter, för och emot. Göran Moser var en av initiativtagarna:

–Nu är i stort sett hela infrastrukturen klar. Bron var en nyckel, för den gör att vi kan öppna upp lagunen. Det viktiga för vår del är inte att man ska kunna köra över bron utan att man ska kunna åka under den med båt, säger han och uppger att cirka 25 av totalt 77 är sålda hittills.

Kommunalrådet Liselotte Fröjd (M) hade tidigare på fredagen också invigt kommunala hyresrätter i Tanumshede och hyllade mångfalden.

ANNONS

–Jag tycker det är bra att det finns boenden för människor i alla åldrar och som befinner sig i olika skeden i livet, säger hon.

ANNONS